Huh huh! Nyt se on kuukauden mittainen kisakiertue tehty. Kotona ollaan väsyneenä ja erittäin onnellisena, mutta täytyy kyllä sanoa, että pää alkaa olla aikasta tyhjä. Paljon on saavutettu ja etenkin opittu huimasti kisoista lisää. Kisakontaktitkin löytyivät ja muutenkin on tullut paljon Ahaa-elämyksiä matkan varrella. Kiitos Harrille ja Tuijalle seurasta.

Aloitetaanpa lauantain Lieksasta jossa oli tarjolla kolme (HR+2xagility) rataa Tuija Kokkoselta. Sää oli mitä ihanin ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta. Koirien kannalta tosin hankala sää, kun oli niin kuuma. Noh, märkäloimet siis ensi kertaa käyttöön tänä kesänä. Taisi ne vähän toimia.

Lähtöjärjestys oli joka radalle sama: Taavo, Roisto ja kolmantena radalle Peto. Paljoa ei siis jäänyt aikaa sulatella rataa tutustumisen jälkeen, vaan se piti sisäistää ihan samantein. Ensimmäinen rata oli ihan kammottava:) Renkaan takana pilkotti putken suut joihin ei tietenkään hyppysuoralta menty, vaan ensin tietenkin pyöräytettiin vierekkäin olevien renkaan ja hypyn kautta.

Sain Petoa kyllä jarrutettua niin, että se väisti putken suut, mutta pyöräytin vastakkaisella kädellä sen kaartamaan vasemmalta renkaan niin, että siinä paloi ihan hitosti aikaa. Jostain syystä luulin, että hyllytettiin siinä renkaalta hoiperrellessa, mutta ohjasin sitten näköjään kuitenkin oikealle esteelle, ja vedin loppu radan ajatelmalla "treenataan treenataan" ja vähän taisin löysäillä. Peto teki kuitenkin hienosti töitä ja lopputuloksena puhdas rata, mutta vajaat pari sekkaa yliaikaa. Rata oli sen verran haastava, että mineissä  ei tullut kuin kaksi tulosta ja toiseksi tulleella yliaikaa oli vähän yli yhdeksän sekunttia, ja loput siis hyllyjä. Medeissä oli vähän sama meininki: kaksi tulosta ja loput hyllyjä ja maxeissa neljä tulosta. Tehtävissä tuo rata toki oli, mutta jostain syystä ainakin itse henk. kohtaisesti tein siitä ihan liian vaikean:) Roistolle ja Harrille hylky tältä radalta.

Toiselle radalle lähdettiin ottamaan sitten sitä kontaktikuuria. Toinen ja kolmas rata olivat melko samanoloiset kuin Tuijan Tampereella tuomaroimat radat. Kontaktit onnistuivat nappiin ja varsinkin viimeisellä radalla päätin herkutella kontakteilla ihan kunnolla ja jätin Pedon napottamaan viimeisenä olleelle puomille juosten itse ohi. Siellä se pysyi ja ei tehnyt edes tiukkaa:) Näiltä molemmilta radoilta siis nollat ja sijoituksena toiset sijat. Sisko-tyttö Kepa oli sitten ykköspallilla molemmilla radoilla. Onnea Soilille hienoista radoista Kepan kanssa. Roisto ja Harri alkoivat kärsiä kisaväsymyksestä kokemattomuuttaan, ja Harri alkoi unohtaa ratoja. Heille siis hyllyt molemmilta.

Sunnuntai-aamuna se sitten tapahtui: Peto oli yöllä aloittanut juoksunsa, joten omat kisat ja Marja Lahikaisen radat jäivät meiltä siis väliin. Mutta eipä haittaa, koska olen niin super tyytyväinen viimeisiin kisoihimme, että niistä asetelmista on hyvä lähteä kohti Tornion SM-kisoja. Peto pitää siis tässä välissä erittäin ansaitun juoksutauon ja seuraavan kerran se näkee esteet Torniossa:)

Harrilla iski kisaväsy päälle ihan totaalisesti ja hää unohteli molemmat radat ihan alkumetreillä. Harmi, sillä Roisto oli vielä ihan "juhlatuulella" ja rimatkin pysyivät hyvin ylhäällä. Päivän viimeinen rata oli hyppyrata ja tehtiin sitten ohjaajan vaihdos  Harrin hyydyttyä ihan tyystin.  Samalla siinä juostessa sain vähän analysoitua, miten Roistoa lähdetään tästä viemään eteenpäin ja ainakin takanaleikkauksia harjoitellaan paljon lisää. Yhtä takanaleikkauksen aiheuttamaa pyörähdystä lukuunottamatta mukava rata ja tuloksena nolla ja sillä neljänneksi. Ihana Roisto:) Roiston viemisessä olikin sellainen pikku jänskätys juttu, koska en ollut edes treenannut Roistolla sitten viime kesän saati sitten kisannut, mutta ihan mukavasti se kulki minullakin. Se olisi voinut lähteä etsimään Harria yms. panikoimista mitä lainaohjattavilla on ollut tapana;)

Peikko oli mukana kisoissa maskottina ja Peikon mielestähän tuollaiset bileethän ovat ihan parasta, koska siellä on massoittain ihmisiä rapsuttelemassa ja huomioimassa vain ja ainoastaan häntä:) Peikko saakin nyt sitten seuraavat kolme viikkoa jakamattoman huomion treeneissä kun Peto potee kotona juoksujaan:)